Future Cinema

A film bemutatja a világ egyik leghíresebb médiaegyetemét (City University of Hong Kong, School of Creative Media), az ott folyó oktatást és kutatómunkát, ahol magyar professzorok is dolgoznak.

Szó esik továbbá a Future Cinema projektről, melyet az egyetem média szakának alapítója, Jeffrey Shaw igazgat. A világkiállítást nyert projekt egy futurisztikus épület kutatólaboratóriumában található (Hong Kong Science Park). A projekt alapvetése, hogy szociálisan jobban kapcsolódik közönségéhez, mint a megszokott médiaművészeti formák.

A technológia nem művészet, viszont sok művész van azzal elfoglalva, hogy feltaláljon új technológiákat, vagy hogy alkalmazkodásra bírjon már létezőket. A kihívás pedig az, ha megvannak ezek a rendkívüli erőforrásaink, akkor vajon a kommunikáció, az esztétikus önkifejezés nyelvét építjük-e velük? Jeffrey Shaw szerint az új médiaművészet kutatási gyakorlatok sorozata. Az egyetem szlogenje – Éljük a jövőt a jelenben – is azt üzeni, hogy a hallgatót olyan környezetbe kell helyezni, ahol a felfedezés és a kezdeményezés elengedhetetlen része a tanulási folyamatnak.

Hongkong egy nemzetközi fókuszpont, ahol hatalmas figyelem összpontosul a kreatív iparokra, és az eredmények promótálására. Egy rendkívüli hely, hatalmas történelemmel maga mögött, csodálatos kulturális hagyatékkal, és ezek miatt az óriási befektetések miatt, amit a kulturális dimenzióba és a kreatív iparba helyeztek, inspirálni fogja az európai kultúrát, és a kelet-nyugat dialógus egy reneszánszot fog átélni emiatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük